Клопотенко розповів, які страви української кухні можна долучити до спадщини ЮНЕСКО

Відомий кулінар Євген Клопотенко розповів, які страви української кухні можна висунути в список всесвітньої спадщини ЮНЕСКО.

Про це в інтерв’ю ІА «ПІКА» розповів український кулінарний експерт, шеф-кухар, бізнесмен та телеведучий Євген Клопотенко.

«Гамула (десерт із запеченого яблука із вівсяним борошном), верещака   (тушковане м’ясо у квасі), шпундри (запечені буряки разом з м’ясом у печі – про цю страву ще в «Енеїді» Котляревського писали) – але їх мало хто знає, бо українську традиційну кухню забрав Радянський Союз», – зазначив він.

І додав: «А от вареники придумали у Туреччині, які там називалися дюшвара. Сало теж не наше: його придумали італійці і почали першими їсти. До речі, в США зараз з’їдають сала у 10 разів більше, аніж в Україні».

Більше читайте в інтерв’ю: «Україна для світу – як Зімбабве»: кулінар Євген Клопотенко про національну кухню, патріотизм та секрет успіху».