До кінця весни в Україні різко зросте вартість овочів борщового набору.
Про це заявив виконавчий директор Українського дискусійного клубу Олег Пендзин в коментарі “УНН”.
Експерт зазначив, що овочі здорожчають мінімум на 50-60 %. Пендзин додав, що ціни невпинно збільшуватимуться.
У січні та лютому вартість моркви “злетіла” на 35 %, а буряка – на 40 %. Овочі дорожчатимуть до кінця травня.
Як інформували у Держстаті, у лютому 2021 року споживчі ціни збільшилися на 7,5 %, а у річному вимірі – на 6,1 %.
Також Прем’єр-міністр Денис Шмигаль запевняв, що Кабмін продовжує вести перемовини з представниками торговельних мереж. Влада намагається врегулювати ціни на продукти харчування. За його словами, це має відбутися до кінця березня.