Новини Житомирщини: суддя побила сімейного лікаря

У ресторанах Харкова люди масово отруїлися суші (фото)

У Харкові 34 осіб госпіталізували з ознаками гострого харчового отруєння, серед них – 12 дітей. З’ясувалося, що люди їли суші в двох ресторанах.

Кількість потерпілих у Facebook уточнив директор Департаменту у справах інформації та зв’язків із громадськістю міської ради Юрій Сидоренко.

У Харківському обласному центрі з контролю і профілактики хвороб при МОЗ додали, що всім, хто екстрено звернувся з цими симптомами, поставлено діагноз гастроентероколіт середнього ступеня тяжкості.

Попередні дані свідчать про те, що отруєння сталося у зв’язку з вживанням готової їжі в одному із закладів громадського харчування. Співробітники Нацполіції відкрили провадження для розслідування масового інциденту.

За словами Сидоренка, деяких постраждалих уже відпустили додому, інші залишилися в лікарні.

Він зазначив, що Держпродспоживслужба рекомендувала до кінця розслідування закритися двом ресторанам. Із другої половини дня обидва заклади не працюють, там проведено дезінфекцію та відібрано проби всіх продуктів.

Пост Юрія Сидоренка.

У коментарях під постом Сидоренко зазначив, що, попередньо, люди отруїлися суші.

“Попередньо суші. Список може бути розширений. Там усюди моторошна антисанітарія, стверджують фахівці. І одна на два ресторани кухня”, – підкреслив він.

Коментар Сидоренка.

У яких закладах отруїлися люди

Відвідувачі ресторанів, які потрапили до лікарень, писали про те, що вони відвідували “Якіторію” і “Мафію”.

Коментар у соцмережі про отруєння суші.

Також інформацію про заклади підтвердила “Суспільному” заступниця міського голови з питань охорони здоров’я Світлана Горбунова-Рубан.

Вона уточнила, що серед постраждалих у лікарнях залишається 25 осіб. У решти захворювання в легкій формі, і їх виписали.

Зі свого боку керівник служби безпеки компанії “Мафія” розповів, що вони проведуть власне розслідування. Також там готові компенсувати клієнтам витрати на лікування.

“Вчора за нашою ініціативою передали на дослідження всі продукти, які є в наших закладах, усі працівники здали аналізи, щоб визначити можливе джерело захворювання”, – зазначив Віктор Агудін.

Читайте також: