У МОЗ назвали продукти, які ускладнюють перебіг COVID-19

Їжа з великим вмістом вуглеводів може викликати більш важкий перебіг коронавірусу.

Про це в ефірі одного з українських телеканалів заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

Головний санлікар пояснив, що хворим на COVID-19 необхідно правильно організовувати свій режим харчування.

Від чого варто відмовитись

За словами Ляшка, потрібно якомога менше вживати вуглеводів, особливо солодощі, оскільки вони згущують кров.

Він також зазначив, що коронавірус сприяє утворенню тромбів, тому багатьом хворим лікарі приписують препарати, які розріджують кров. Крім того, люди з цукровим діабетом перебувають в групі ризику.

Якщо інфікована особа буде провокувати згущення крові, то ризики ускладнень підвищаться.

“Вуглеводи, низька фізична активність призводять до того, що ускладнюється перебіг цієї хвороби”, – додав Ляшко.

Він також порадив приймати достатню кількість вітаміну D.

Нагадаємо, в Україні зафіксовано новий рекорд добового зараження коронавірусом. Станом на ранок суботи, 14 листопада, виявлено ще 12 524 нових інфікованих COVID-19.