Ресторанний путівник Мішлен зарахував борщ до російської національної кухні

Експерти ресторанного путівника Michelin здійснили візит у Росію та зарахували український борщ до російської національної кухні.

Візит до країни-агресора відбувся 21 грудня.

Про це поінформували на сайті Michelin Guides.

Назвали борщ “російською стравою”

Так, експерти путівника написали про “місцеві продукти – камчатський краб із Владивостока, бородінський хліб, палтус із Мурманська і “сметану” – заквашені вершки, що використовуються в приготуванні бефстроганов. І написали про перші страви російської кухні, до яких зарахували борщ і  розсольник”.

Зауважимо, що путівник “Мішлен” – найвідоміший і впливовий з сучасних ресторанних рейтингів.

Нагадаємо:

  • У 2019 році в МЗС Росії заявили, що борщ є “символом” російської кухні.
  • Проте відомий український телеведучий і кулінар Євген Клопотенко домігся, аби борщ офіційно зареєстрували в Україні як національну страву.